Skip to main content

När du ska välja gymnasieutbildning finns det många alternativ att välja mellan. Har du funderat på VVS? VVS står för värme, ventilation och sanitet och är en bransch med många spännande och varierande jobb.

Rörmokare – en viktig del av samhället

Rörmokare är en yrkesgrupp som ansvarar för installation, reparation och underhåll av VVS-system i allt från bostäder till industrier. De ser till att vi har rent vatten, fungerande avlopp och behaglig inomhustemperatur.

Vad gör en rörmokare?

En rörmokares arbete är både praktiskt och teoretiskt. De arbetar med en rad olika uppgifter, bland annat:

  • Installation av vattenledningar, avloppssystem och värmeanläggningar
  • Reparation av läckage, stopp i avlopp och problem med värme
  • Service och underhåll av VVS-system
  • Projektering och ritningsläsning
  • Stamspolning

Stamspolning – en växande del av branschen

Stamspolning är en metod för att rengöra och underhålla avloppssystem. Det är en viktig del av arbetet för att förebygga stopp och problem i avloppet. Stamspolning utförs av certifierade rörmokare och är en tjänst som efterfrågas allt mer.

Varför välja VVS?

Det finns många goda skäl att välja en VVS-utbildning. Det är en bransch med goda jobbmöjligheter, bra löner och möjlighet att driva eget företag. Du får också ett yrke där du kan göra en verklig skillnad för människor och miljön.

Är du nyfiken på VVS?

Om du är en praktiskt lagd person som vill ha ett meningsfullt arbete kan en VVS-utbildning vara rätt för dig. Det finns många olika gymnasieprogram med inriktning mot VVS. Du kan också läsa vidare till VVS-ingenjör på högskolan.

För mer information:

  • VVS-branschens Yrkesnämnd
  • Gymnasieguiden

Kom ihåg: VVS är inte bara vatten och avlopp! Det är en bransch med många spännande och varierande jobb.

Vi på Haggrensrör värdesätter våra kunder och strävar alltid efter att erbjuda enastående kundservice. Vi har gjort det enkelt och smidigt för dig att boka tid hos oss, oavsett om du vill göra det via telefon, e-post eller online.

Boka tid via telefon:

Ring oss på 076 – 901 74 54 och prata med en av våra kunniga medarbetare. De hjälper dig gärna att boka en tid som passar dig.

Boka tid via e-post:

Skicka ett e-postmeddelande till info@haggrensror.se och ange önskad tid och tjänst. Vi återkommer till dig snarast med en bekräftelse.