Skip to main content

Det finns en hel del olika typer av garageportar att välja mellan. Men vilken garageport passar för dig? Det är mycket att tänka på för att välja rätt. I den här artikeln tar vi upp vad du kan göra för att göra ett lyckat val.

Syftet med porten

Vad ska du använda din garageport till? Är det bara för att släppa ut bilen eller ska du även lätt kunna gå in och ta ut redskap, gräsklippare och annat? Det är viktigt att fundera på vad du ska ha garageporten till innan du gör ett val. 

Platsen 

Om du ska ha den hemma för privat bruk eller ha den på en större industri gör också skillnad. Hur platsen ser ut där du ska ha garageporten påverkar också vilken typ av garageport som passar dig bäst. Olika garageportar öppnas på olika sätt, och vissa kan bli onödigt krångliga om du väljer fel. Det är exempelvis en mycket dum idé att ha en traditionell garageport med två dörrar som öppnas utåt om du ofta har en bil som står framför garaget, då måste du flytta på bilen varje gång du ska klippa gräset.

Val av design 

Hur ser platsen ut där du ska ha din garageport? Det påverkar nämligen vilken stil, färg och design på garageporten som passar. Fundera på detta så att du inte ångrar dig när garageporten installerats.

Få en garageport anpassad efter dina behov

Med ett företag som exempelvis UNAPORTAR kan du få en garageport tillverkad just efter dina behov och önskningar, så att garageporten passar perfekt för det du behöver den till. 

Att välja rätt garageport är viktigt för att skapa en smidig vardag. Med fel garageport kan det skapa onödigt krångel, tidsslöseri och allmän irritation. Fundera därför på de olika delarna noga innan du gör ett val.